lauantai 14. helmikuuta 2015

Onnellista Ystävänpäivää!

... vielä parisen sanaa motivaatiosta, sitten on omat muistiinpanot tämän luennon osalta purettu, ja seuraavaksi, ehkä ensi viikolla muihin KoiraExpo2015 aiheisiin.

"Kerttu"  Hattivatin Kerttu

Ihminen on laumaeläin ja laumassa pysyminen on ollut eloonjäämisen edellytys, yksin ei pärjää. Ulkoiset motivaatiotekijät, toisten hyväksyntä ja asema yhteisössä, oma turvallisuus ja omien resurssien turvaaminen, ovat  merkittäviä kannustimia. Raha, maine ja kunnia, nuo ulkoiset päämäärät, niiden saavuttaminen ei kuitenkaan riitä tuomaan hyvää oloa.

"Essi"  Hejdalen's Betty Boop

Sisäisen motivaation tekijät, sisäisten päämäärien saavuttaminen lisää hyvinvointia, hyvää oloa, onnellisuutta. näitä tekijöitä ovat läheisyys, että on joku joka välittää ja joku, josta välittää, kyvykkyys, kyky toteuttaa itseään, että osaa, on hyvä jossain, vapaaehtoisuus, oma valinta ja oma
tapa toteuttaa itseään,  pyrkiä tiettyyn päämäärään ja hyväntekeminen, kyky tehdä jotain merkityksellistä niin muille kuin itselleen.

Onnellisuus ei toimi päämääränä, sitä ei kannata tavoitella vaan pitää keskittyä sisäisten päämäärien, muille ja itselleen merkityksellisten asioiden tekemiseen, onnellisuus tulee siinä ohessa, sivutuotteena, ei päämääränä. Oma hyvinvointi lisääntyy, kun tekee jotain hyvää toisille ihmisille."Odi"  Fjellalunda's Odiana
Hyvää ja Onnellista Ystävänpäivää 
meille kaikille, ihan jokaiselle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti