tiistai 10. helmikuuta 2015

Ympäristön vaikutus motivaatioon

Sohva, pehmeä peitto, tyynyjä ja rentoutumiseen motivoituneet Essi ja Odi

Vielä vähän motivaatiosta, KoiraExpossa viikonloppuna luennoineen Frank Martelan ajatuksin ja omien muistiinpanojen pohjalta.

Kun lähtee etsimään sitä omaa motivaatiotaan, pitää itselleen rakentaa oikeita tapoja. Jotta tietäisi mitkä tavat toimivat, niitä pitää mitata ja monitoroida. Mitattuja asioita voi vertailla, mikä toimii paremmin ja mikä huonommin.

Ympäristöään voi muokata niin, että se tukee omaa toimintaa. Se, mitä voi helpoiten tehdä, sitä tulee tehtyä ja se, minkä tekemisen aloittamiseen pitää nähdä vaivaa, jää helpommin tekemättä. 
Jos olisin nämäkin muistiinpanoni vienyt kellariin kirjahyllyyn, sen sijaan että jätin nämä olohuoneen pöydälle tietokoneen viereen, olisi varmaan tämänkin kirjoittaminen jäänyt tulevaisuuteen, siihen päivään ja siihen hetkeen kun jaksan ja viitsin käydä muistiinpanoja sieltä kellarista kaivamassa. Jäätelöt sen sijaan kannattaa laittaa kellarin pakastimeen keittiön sijasta, ei tule niin usein käytyä hakemassa yhtä tai kahta pienen pientä tuuttia, kun ei vain aina viitsi vaivautua.


Muistiinpanoista vielä purkamatta ulkoiset ja sisäiset motivaation tekijät, jätän siis muistiinpanot edelleen tähän pöydälle tietokoneen lähelle ja jatkan ehkä piankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti